Pages

torsdag 21 augusti 2014

Mandelmjölk

Gjorde ett inköp på Noliamässan som jag verkligen inte ångrar! En ChufaMix för att göra egen nötmjölk eller rismjölk. Lätt och smidigt och hälsosamt.



Mandelmjölk
100 g mandel blötlagd mandel
1 liter kallt vatten
Smaksättning (om man vill) tex kanel eller vaniljpulver
Sötning (om man vill) tex 2 st urkärnade dadlar, honung eller stevia

Gör så här
Blötlägg gärna mandeln ett par timmar, t ex över natten. (Man får ett bättre näringsupptag om mandlarna har varit blötlagda)
Skölj av mandlarna i rent vatten, skala dem om du vill ha vitare mjölk.
Sätt vatten i ChufaMixens behållare.
Häll mandeln i "mittenbehållaren" och ev. smaksättning och sötningsmedel.
Mixa mandeln med en mixerstav.
Häll sedan mandelmjölken i en rengjord flaska.
Håller ett par dagar i kylskåp.
Gott att ha till gröt, smoothies osv.
Mandelpulpan som blir kvar kan man bl a baka av och t ex ha i köttfärs till köttbullar m.m.



Inga kommentarer: