Pages

torsdag 20 juni 2013

Shake n Rattlesallad

Det här är dagens middag, en riktigt god texmexsallad.



Shake n Rattlesallad
3 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver
1 tsk mald koriander
1 ½ tsk mald spiskummin
2 krm kanel
2 tsk farinsocker
1 tsk salt
Nachochips
Valfria grönsaker som till exempel blandad sallad, gurka och tomat
Rödlök
2 avokado
Smulad fetaost
 ½ dl olivolja
1 limefrukt
Salt
Svartpeppar

Gör så här  
Skär kycklingen i smala strimlor.
Pressa vitlöken, blanda vitlöken och kryddorna (dvs chilipulver, koriander, spiskummin, kanel, farinsocker, salt) i en plastpåse.
Lägg i kycklingen, skaka om ordentligt och låt påsen ligga en stund så kycklingen tar smak av kryddorna.
Stek sedan kycklingstrimlorna på medelvärme och låt svalna lite.

Lägg en ring av nachochips runt kanten på salladsfatet.
Fyll därefter mitten av fatet med sallad, grönsaker och rödlök.

Blanda ihop dressingen (olivolja, lime, salt, svartpeppar).
Häll dressingen över salladsblandningen.
Lägg de stekta kycklingsstrimlorna och skivad avokado på salladen på tallrikarna.
Servera gärna ett ljust öl till, t ex sol eller Corona.

Inga kommentarer: