Pages

söndag 27 maj 2012

Smörgåstårta Havet

Fint väder ute, och en period där det passar  utmärkt med smörgåstårtor! Idag är det Mors dag och jag har också junta med mina tjejkompisar ikväll och det är min tur att vara värdinna. På Polarbröd hittar du många smaskiga smörgåstårtor varav jag ska göra denna.


Smörgåstårta Havet
4 portioner
3 st Polarkaka
4 msk färskost, naturell
150 g gravad lax, i skivor
1 st kokt ägg, klyftat
dill, några vippor
1 st lime
Fyllning 1
1 dl färskost, naturell
2 msk crème fraiche
½ brk tonfisk i vatten, avrunnen
2 msk gräslök, hackad
1 msk kapris
30 g babyspenat
Fyllning 2
1 dl färskost, naturell
2 msk crème fraiche
60 g gravad lax, strimlad
¼ st röd lök, finhackad
60 g crispsallat

Gör så här
Blanda ihop de olika fyllningarna. 
Smaka av med svartpeppar. 
Fördela fyllning 1 på en Polarkaka, toppa med babyspenat. 
Lägg på en Polarkaka, fördela fyllning 2, toppa med crispsallat. 
Bred färskost på båda sidor av den sista Polarkakan, lägg den på toppen. 
Garnera med lax, formade till rosor, ägg, dill och lime.

Inga kommentarer: